HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Előszó

Üdv! A blogom főként a neronokkal és a 40k-val foglalkozik de találhattok itt Fantasy-val kapcsolatos csatajelentéseket, irományokat, konvertálásokat, képeket és még sok minden mást ami a games workshoppal kapcsolatba hozható.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.07.10. 19:08 Ck

Hármak csatája- fantasy battle report

 A mai nap kifejezetten jól telt számomra. Puszti barátom meghívott engem és Trilordot, hogy menjünk ki hozzá egyet csatázni. Ilyen ajánlatot nem lehetett visszautasítani, így hát autóba pattantunk és kigurultunk hozzá, hogy egy érdekes meccs keretében ((melyben a skavenek és high elfek fura szövetségesként az orkokkal harcoltak!!!)) kiválóan elüssük az időt.

 

 Szóval amint mondtam az én 1000 pontos skaven seregem, és Trilord 1000 pontos high elf serege egy oldalon harcolt Puszti 2000 pontos ork serege ellen. Azért találtuk ki ezt a felállást, mert így nem nagyon, vagy egyáltalán nem kellet proxyzni. Bár meg kell mondjam elég érdekes szövetség az ahol a felek utálják egymást és csak abban reménykedhetnek hogy a másik véletlenül sem lő az osztagaira. Szóval a mérkőzés. Elöljáróban csak annyit hogy a képek néhol nem túl jó minőségűek ,hogy nincs minden eseményről kép, hogy az emlékezetem és a megfogalmazásom biztos van ahol nem pontos vagy érthető és hogy még mindig nem tudom hogyan kezeljem a képek közti óriási hézagok adta problémát.  De remélem azért élvezni fogjátok és ne felejtsétek a vége a végénél van :D

Nem nagyon bíztak a patkányaimban az elfek. A hátravizslató kis pajtás befigyel :)

1. Felpakolás

 Ezen a képen kiválóan látszik, hogy mi is történt. Előhalásztuk a figuráinkat( Puszti csak a szépen kikészített polcról leemelte az egységeket) aztán jöttek a terepek és megpróbáltuk gyors tempóban lerendezni a felpakolást is.  Nálam volt két lvl1-es warlcok enginner hősként. Egyik a jobb oldali egy dispell scrollal ( ami késöbb kiderült pont pazarlás volt mert Puszti nem mágiázott) a másik meg egy doomrocket- el. Mindkettőnél volt pisztoly.Trilord egy mágust hozott akinél volt egy köpeny ami miatt csak mágikus támadás tudta megsebezni. Puszti egy kutyán lovagló hőst és még 1-2 másik  vicsorgó őrjöngő ork hőst hozott. Egyiket a farkaslovasoknál másikat egy másik ork osztagban. Kiegészítésképpen annyit hogy a képen nem látszik de a jobbsarokban ott van még egy doomwheelem :D fölül Pusztinál meg két ork szekér van. csak a képen nem fért ki

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                   

A játék:

Az első kört mi kezdtük. Trilord előre mozgott a lándzsásaival és a lovas osztagával valamennyit. Én nagyjából mindennel a seggemen marattam, egy kicsit mozogtam előre a mortar al, hogy lőtávolba kerüljek. Noh meg a doomwheel a félpályáig előregurult. Mágia fázisban semmi nem történt Puszti mindent ledispellezett. A lövés következett amiben remekeltünk. A katapultom  csak 2 " et szóródott így aprította a kis zöld csuklyás lényeket a nyílvetők és az íjjászok meg megfelezték a farkaslovas osztagot. Másik oldalt a mortar levitt 1 vad orkot a sablonjával míg a doomwheel a szerencsétlen dobásommal 2 es erővel nem sok port kavart. Összességében jó kört könyvelhettünk el és a megfogyatkozott  goblin osztag  is úgy döntött hogy megfutamodik kihányva magából egy fanatikust....

Puszti első körében amivel tudott előre mozgott.  A fanatikus össze vissza rohangált a játék alatt. A két szekér megrohamozta a doomwheelt a másik szárnyon pedig a squig ek kapták arcba a high elfeket. Szerencsétlen kerék 6 sebet bekapva az impact hit segítségével rommá dőlt és a bátor orkok tovább rongyoltak könnyű zsákmány után  nézve. Az állatkák pedig felették a high elf osztagot akik a kör végére csak 2 en maradtak. Oops ez baj.

 

 

 

 

Következett a második kör. Weapon team-ek előre mentek kicsit, a többi egységem egy kicsit hátrált. a High elf dárdások kissé előre mentek de az ork rohamot várták nem akartak ők rohamozni. A lovasok viszont rárontottak a pókokra A warlock enginner kijött a high elf lándzsások mögül és felvette a pozícióját amivel ráláthatott a másik szárnyra. A mágia fázisban az egyik varázslóm meglőtte a goblinokat akik közül ha jól emlékszem lehullot 1-2. Többi varázslat nem talált. Nem emlékszem Trilord varázslataira de az egyikkel az egységét tudta tápolni a másik meg valami lövős volt. De ha visszagondolok szerintem Puszti mindkettőt ledispellezte. Lövési fázisban a jezzailek meglőtték a malaclovasokat ahol elhullot 1 db a mortar az orkokat célozta de leszóródott, a katapult lövése is leszóródott, a nyílvetők és lándzsások a malaclovasokat lőtték tovább amelyek elrontott pánik teszt után megfutamodtak, de hős kijött belőlük bár játék későbbi körében mindketten lementek a pályáról.  Ebben a körben a meglepetést a doomrocket hozta amely keresztbe átlőve a pályán tökéletes kocka saccolással egy teljes osztag ork feje fölött landolt és elég nagy kárt okozott.A közelhaci fázisban a squig ek legyilkolták a megmaradt két elfet, a lovasok leöltek pár pókot (az újradobható ti hit segítségével) így azok bukták a közelharcot, elrontották a tesztet és iszkoltak visszafele. A lovasok utánuk mentek, hogy berohanhassák a Troll osztagot és mellette a kutyás hőst. Ezt a közelharcot még ebben a körben kellet kidolgozni. A trollok a regeneráció segítségével egy halom sebet lementettek, így csak 1 sebet kaptak a zöld hős pedig 2 sebet szenvedett így a halálánál járt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Puszti második körében A középső osztagaival előrébb mozgott hogy a következő körben tudjon rohamozni. A szekerekkel befordult az erdő mögé.Mágiája nem volt, a chukkái leszedtek pár slave et,  farkaslovasok lövései nem találtak. A közelharcban a lovasokat KO-ra kiütötte de sikerült lementeni 5+ra a sebet a hőséről így az megúszta. Berohanta az orkokkal és a squigekkela lándzsás osztagot ahol rengeteg vér folyt. azt hiszem Puszti veszített de maradt mert bátor orkjai vannak.

 

 

 

 

 

Harmadik kör

Mozgás részemről az volt hogy a slavekkel bemozogtam a malaclovasok arcába h védjem a többi osztagot tőlük meg a szekértől. Másik oldalon nagyon nem volt mozgás. Mágia fázisban a villámmal sebeztem az orkokon egy keveset. Azt hiszem 1 halottat tudtam produkálni. Az elfek nyilaztak lőttek pár halott volt. A Katapult beadta a lemondását és missfire-el átszállt a túlvilágra. Közelharcban a lovasok elestek. A lándzsások az orkok és squig ek ellen egy döntetlent kiharcoltak.

A zöld körben Puszti egyik ork csapatja sajátjait veregette, a többi mely nem állt közelharcba előre tört. Lövési fázisában a chukkák nem produkáltak említésre méltó ( v. emlékezetre méltó) eredményt. Közelharcban az orkok és squigek futásra kényszerítették a lándzsásokat akiket később utolértek. Jobb szárnyon a két szekér szembe, a malaclovasok pedig oldalba kapták a slaveket.( nyugalom nyugalom ez volt a terv :D). A sebzés részemről nem volt ők viszont leütötték majdnem az egész osztagot. A megmaradt 4 v. 5 slave elmenekült és a speciális képességét használva felrobbant. Meglepi: a robbanás levitt 1 malacot és az egyik szekér kapott 3 sebet. ( ha figyelitek ez több mint amit alapból sebeztek :D). A malacok tovább futottak bele a másik slave osztagba. Hihetetlen módon azok megverték őket és futásra kényszerítették még abban a körben. Visszafele átfutottak a goblinokon de később összeálltak.

 

 

 

 

 

 Negyedik kör

Negyedik körben a másik slave osztaggal berohantam a vészesen közelgő Waagh-oló orkokat.Mágiánál sikerült 12 power dice ot szereznem és elkasztolnom két varázslatot. Scroch varázslatomat a troll osztagra és a hősre küldtem. Puszti 1 híjján nem tudta ledispellezni és így okoztam még egy sebet a trolloknak és egyet  hősének. Ez elég lett volna ahhoz hogy megmurdáljon a hős de a 6+ os ward megmentette. Megint mákolt .Másik oldalon a villámmal sikerült kiütnöm a szekeret aminek már csak 1 seb kellett. Jippi. Annyira nem álltunk  vészesen rosszul. Ezután kezdődtek a nagyobb bajok. Lángszóróssal beakartam lőni a slave közelharcba mondván nekik jobban fáj mint nekem de 1 ork hullott csak le nálam pár salve és én megfutottam. (hopp. utólag bele gondolva lehet nem tudtam volna elfutni mert közelharcban álltam.) Amúgy átmentem  hegyen völgyön másik klánpatkány osztagon s egyenesen lefutottam  a pályáról. A Mortar nem igazán talált. A jezzaileknek el kellet volna takarítani a másik szekeret. Semmi. De legalább a high elfeknek ment. A nyilasok végre megölték a hőst, a nyílvető még csak csak sebzett.

Az orkok az ő körükben célba vették a klánpatkányokat. Stand and shoot a warpfire részéről de átlőtte a célt. ( "Ivott volna célzó vizet" Faragó Richárd szavaival élve). Szekér megrohanta a jezzaileket ők meg nem is tudtak lőni előtte. Másik oldalt a squig ek berohanták a high elf íjjászokat az orkok meg jöttek tovább az íjvetőkre. Lövés semmi. Közelharc totális vereség számunkra. Jezzailek meghaltak a szekér 1 körre lement a pályáról. A warpfire kinyekkent és az orkok jöttek volna tovább. Elf íjjászok bukták, a nyílvetőt szétkapták az orkok és rongyoltak a következőbe ami ugyan így járt. Szemből érkező vad ork hullám belecsattant az íjjászokba és következő körben követte volna őket a másik is oldalból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ötödik kört csak elkezdtük de a szövetségesek egységei elfogytak, a high elfek majdhogy nem teljesen megsemmisültek és a skavenek se bírták volna tovább 1 körnél. Idő hiányában a vezérek úgy döntöttek beszüntetik a csatát, hogy méltó módon eltemethessék halottjaikat, felmérjék veszteségeiket, no meg hogy időben beérjenek a moziba ahol épp az X ment adták ;)

Végeredmény: Veszteség a szövetségesek számára. Nagy valószínűleg mészárszék.

Vélemények: Kifejezetten élvezte mindhármunk azt hiszem ezt kijelenthetem, és habár Puszti nagy fölénnyel nyert az első körökben megvolt rá az esély hogy megmutassuk az orkoknak és sztem volt mikor ő is megijedt. Ismétlést mindeki akar. ( akkor majd  részletesebben felkészültebben írok :) )

Tapasztalatok: high elf tűzerő eléggé adta de Trilord szerint nem volt jó a hős választása. Ugye max 250 pontot költhetett rá és végül úgy gondolta hogy jobban megérte volna ha nem mágust hoz. Én személy szerint élveztem az előző nap összedobott listámat, fura volt, hogy annyira nem voltunk tűzerőben, de szerintem a nagyja visszahozta a pontját és valami jobban teljesített mint vártam. A doomwheelt nagyon elszúrtam hülyeség volt előre a halálba küldeni. De ez van.

A végére csak annyit,  hogy így visszaolvasva a cikkemet látszik rajta hogy valahol valamikor a közepén elvesztem. Egyszerűen nem lehet tökéletesen felidézni egy csata eseményeit, még így pár kép alapján se, és elnézéseteket kérem ( főként játékostársaimtól) ha valamit, valahol rosszul írtam le. Próbáltam a valóság küszöbén maradni :D. Asszem ennyi.  (a helyesírási hibákat majd javítom, most nincs hozzá erőm)   Viszlát legközelebb!

                                                                              Üdv: Ck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://acelhullak.blog.hu/api/trackback/id/tr183055587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ck 2011.07.11. 17:09:58

És nem még mindig nincs festett seregem de jó úton haladok felé! :)
süti beállítások módosítása