HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Előszó

Üdv! A blogom főként a neronokkal és a 40k-val foglalkozik de találhattok itt Fantasy-val kapcsolatos csatajelentéseket, irományokat, konvertálásokat, képeket és még sok minden mást ami a games workshoppal kapcsolatba hozható.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2009.11.25. 19:40 Ck

Ébredés

A necronjaim háttértörténetét szeretném ebben a bejegyzésben leírni egy rövid történet formájában.

  

 

 

Ezekiel a kapuhoz sietett hogy elérje a reggeli imát. Tudta a főpap nem venné jó néven, ha megint elkésne. Egymás után kettőzve szedte a lépcsőket lefelé a mélybe. Utálta azt a helyet. Nem értette, hogy miért kell miden áldott nap föl és le megtenni ezt az utat, miért nem lehet a nagyteremben imádkozni az Úrhoz. Fiatal volt és önfejű. Sok mindent nem értett még. De amit a főpap mond, annak úgy kell lennie, ez az előírás.

Miután megérkezett a legalsó terembe, mint mindig most is megborzongott a hatalmas ősi rúnákkal díszített poros és kopott kapu látványától. A kaput keresztben egy fémből készült zár tartotta csukva  és minden egyes méternél elágazások tömkelege futott jobbra és balra. A mélyedésekbe a szerzetesek gyertyát raktak ezzel is kifejezve tiszteletüket és hálájukat Sendar iránt. A kapu tetején egy felirat tátongott melyet idegen nyelven véstek. Egyszer régen megkérdezte a főpapot, hogy miért nem az ő nyelvükön íródott mire azt felelte: "ezt ősatyánk akarta így". Sok mindenbe kételkedett, de a főpap szavát sohase vitatta.

Hírtelen megrázkódott a terem. Elcsúszott és a földre esett. Valami tárgy esett a fejére de nem tudta megállapítani mi volt az. Már túl késő volt. Szemei becsukódtak, elvesztette eszméletét... Miután magához tért felállt és a vérző orrát törölgetve megpillantotta a főpapot amint egy fémpáncélos démonnal viaskodott. Nem tudta meddig lehetett eszméletlen de látta hogy a kapu tárva nyitva áll és a rúnák csak úgy izzanak a helyükön. A főpap segítségére akart sietni mikor a közelében lévő társa -Áberat - halálsikolyát hallotta. Odanézett és látta amint egy zöldes fehér fénynyaláb lemarja a szerzetes bőrét, átégetve a csontját, az inakat és elporlasztotta a testét. Semmisem maradt társából. Nagyon megijedt. Próbálta összeszedni miden erejét de a lába a földbe gyökeredzett. Akaratlanul is végignézte amint a csontvázdémon, akivel a főpap az imént viaskodott, kibillentette atyát az egyensúlyából, majd meglendítve fegyverébe épített kardját kettészelte a pap koponyáját. Felsikoltott. Futásra kényszeríttette erőtlen lábait és a lépcső felé vette az irányt. Nem érdekelte már semmi, ami a teremben zajlott. Biztonságban akart lenni távol ettől a mészárlástól. Futott, futott, ahogy csak bírt. Az életét féltette. Elért a lépcsőfordulóhoz és még egyszer hátrapillantott. A látvány szíven döfte. Társai holtan feküdtek a vértől mocskos földön. Semmi sem adta már jelét, annak, hogy nemrég még a megszokott mise zajlott. A démonok lassú léptekkel felé közeledtek. Újra megfordult és futott tovább. Remélte hogy megmenti életét.

                                                      *           *            *

Két Cirkáló osztályú F46-os vadászgép száguldott nagy sebességgel a felszínhez közel. Turbináik homokvihart kavartak a földön. Érzékelő szenzoraik hevesen villogtak miden másodpercben információk tömkelegét továbbítva a parancsnoki hajónak, mely magasan mögöttük halad. A táj kopár volt. Ameddig a szem állát mindenütt homokdűnék voltak, kisebb nagyobb sziklacsoportokkal tarkítva. Egy-két kőoszlop is látható volt melyeket furcsa jelek díszítettek. Sokszor kisebb csoportokba rendeződtek ezek az oszlopok és néhol szabályos körformákban is megtalálhatóak voltak. Méretük mellett a hajók eltörpülni látszottak. A 2 hajó gyors iramban közeledett a sivatag közepe felé, ahol az obeliszkek és kőmaradványok megsokszorozódtak. Egy nagyobb gúlaszerű kőépítmény előtt megálltak majd leszálltak. Akkora port kavartak hogy hosszú másodpercekig nem lehetett kivenni mi történik. A két felderítő hajóból katonák szálltak ki melyek biztosították a parancsnoki hajó biztonságos landolását. Üvöltözéseiket a szél fújta el. Leálltak a turbinák, kivágódott a harmadik hajó ajtaja és kilépett rajta az inkvizítor a kíséretével. Fejével biccentett és a két társnak - akik eddig mellette álltak- ők előkapták a lézerfegyvereiket és habozás nélkül fejbe lőtték hazai felderítő hajók kapitányait. Majd az inkvizítor intett a katonáknak és fegyveres őrök kíséretében bevonultak a visszataszítónak látszó épület belsejébe…
 
                                                                  *
 
- Mi szükség volt erre uram?- kérdezte Rael hadnagy
- Túl sokat tudtak a szándékainkról és nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy élve hagyunk bárkit is aki később veszélyes lehet ránk nézve. - válaszolta félvállról Xantias Inkvizítor
Egyre beljebb és beljebb hatoltak és az embereken kezdett úrrá lenni a pánik. Xantias fejében a nemrég megkínzott szerzetes mondatai kavarogtak, aki azt állította, hogy van itt valamiféle Ősi kapu, amely kinyílt és titokzatos fémpáncélos csontvázak jöttek át rajta lemészárolva a környékbelieket. Ha igaz, amit állított koránt sem kicsi a baj és lehet, hogy több egységet kell átcsoportosítani a bolygó védelmére. A kopár táj amelyet maguk mögött hagytak is erről a támadásról árulkodott. Mindenesetre nem hitt a félőrült szerzetesnek, és ezért is vannak itt, hogy megvizsgálják jobban ezt a titokzatos átjárót. Elérkeztek egy lépcsősorhoz, amely több kilométer hosszan kígyózott a mélybe. Pihenőt parancsolt az embereinek, majd újra elindultak, s mivel eddig semmilyen ellenállásba sem ütköztek itt tartózkodásuk óta, magabiztosan lépkedtek lefelé…
 
                                                                  *
 
Megérkeztek egy tágas teremben melyen a harc nyomai látszottak. Nem voltak golyónyomok a falban de sok szobor megrongálódott, dulakodás nyomai voltak fellelhetők a talaj porába, és a vér szaga járta át a helységet. Néhol még vértócsát is lehetett látni. De a legmegigézőbb látvány mégis az a közel 10 méteres nyitott kapu volt melyen ősi rúnák cikáztak fel hol itt, hol ott fellángolva, s melynek tetején egy idegen betűkkel írt szöveg volt olvasható. Xantiast megigézte a látvány. Közelebb merészkedett és azon tűnődött, hogy ezért a felfedezésért elő fogják léptetni. Micsoda ősi faj építhette ezt, s ha a hatalma is oly nagy volt, mint amekkora ez a kapu vajon miért merült a feledés homályába? De a csodálkozáson kívül mást érzett. Csábította a kapu látványa ugyanakkor megrémítette. Félt. Életében nem sokszor volt hogy kételkedett a Császár hatalmában, s nem hitte el mindig, hogy az ütközet megfordítható, ám most mikor eme óriási kapu előtt találta magát egyenesen megriadt attól, ami mögötte állhat. Nem tudott úrrá lenni félelmén és kíváncsiságán és akaratlanul belépett a tátongó monstrum belsejébe. Emberei követték ugyan ….
 
Földrengés rázta mag a helységet és a kapu fájdalmasan felnyikorgott, zárak lángoltak rajta és a szárnyak megindultak egymás felé. A Kapu Bezáródott. Lassú folyamat volt ugyan de Xanthias elég mélyen járhatott már benn, ahhoz hogy az ajtó záródásának hangját már ne halhassa. De ha hallotta is, akkor se fordult vissza. Embereinek sikerült kimenekülni. Újabb földrengés következett, majd a  túlélők eldobták fegyvereiket, s  fejüket vesztve nyomakodtak fel a lépcsőn tudomást sem véve Inkvizítoruk sorsáról…
 
                                                                   *
 
Az Inkvizítor fájdalmasan felüvöltött. Süvítő hang zaklatta elméjét. Kezét a füleihez szorította, melyből már patakzott a vér. Rángatózott majd térdre rogyott. Fehérség következett majd a fájdalom elmúlt. Körbenézett és szeme előtt zöld rúnák táncoltak. Megpróbált lábra állni de sikertelenül. Eme kábult állapotot vélte a józan esze elvesztésének. Egyre lassabban lélegzett és érezte, hogy nem húzza már sokáig. A halál és az élet között ingadozott… A távolban egy sárgásfehér fénypontot pillantott meg. Szemében a rúnák egyenletesen kezdtek villogni és a fény közeledett. Egy alak rajzolódott ki előtte teste emberhez hasonló volt, de kecsesebb amolyan isteni kinézetű s a fény ezernyi árnyalatában pompázott. Lába volt de pár centivel a föld fölött lebegett. Szarvak voltak a fején.
- Ki vagy te?- kérdezte komoran
- Az vagyok ki senki más –e Földön. Hús vér testem ne tévessze meg szemedet. A Fény miből én vagyok. - válaszolta az idegen, mélyen s tisztán kiejtve a hangokat
- Amolyan Istenféleségnek látszol. – válaszolta lenézően az Inkvizítor
- Nem Istenféleség vagyok, hanem egy C’Tan. Köztük is a leghatalmasabb. Hatalmam oly nagy s végtelen hogy felfogni azt halandó nem képes- jött rá a válasz  
- S mond mit akarsz tőlem idegen?- faggatta tovább Xanthias
- Alkut ajánlok- szólt a C’ Tan
 - Miféle alkut?
- Megadhatom neked, mire vágysz. Oly nagy hatalmad lehet mely nem fogható fel emberi mértékkel. Kezedbe kapod, s még a császárnál is hatalmasabb lehetsz. Egy csettintésedre világok pusztulhatnának el. Az élet kulcsát is megkaphatod, hogy még az idő korbácsa se fogjon rajtad. Örök életed lehet. Szolgálj engem hűséggel, tiszteld az urad, mert csak én adhatom meg neked, mire vágysz: életet és hatalmat. Légy a szolgám és nem kell többé a haláltól félned…. Vagy halj meg most emberként kínoktól gyötörve, jelentéktelenül….
      Xanthias szóhoz sem jutott. Nem tudta hogy az idegen hazudott –e vagy igazat mondott. De a szavak mik elhagyták száját mindennél meggyőzőbbnek látszottak. Eljött- gondolta. Itt az ideje a felemelkedésemnek. Nem lesznek többé korlátok, én leszek ki mindenki felett áll. A megérdemelt jutalom, mi nekem most megadatott.
- Elfogadom az ajánlatod - mondta Xanthias kiben a kétség apró szikrája se látszott - Tégy halhatatlan harcossá és szolgálni foglak örök időkön át!!
- Legyen hát- kacagott az idegen, mint egy  a gyerek ki új játszótársra talált. Csettintett ujjával majd eltűnt…..
 
….Xanthias meghalt, testét elhagyta a lélek, hogy valami sokkal borzasztóbb dologként szülessen újjá….  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://acelhullak.blog.hu/api/trackback/id/tr781466486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása